20 marca 2017
Dyrektor Handlowy Lokalizacje: śląsk Opis stanowiska: Sprzedaż maszyn, urządzeń i linii technologicznych dla przemysłu spożywczego. Przygotowywanie i odpowiedzialność za realizację strategii marketingowej w celu rozwoju rynku i produkcji. Rozwój sprzedaży w różnych kanałach, dywersyfikacja sprzedaży na rynkach pokrewnych. Ustalanie, podejmowanie i realizacja działań zmierzających do maksymalizowania wyników sprzedaży. Przygotowanie budżetu dla działu handlowego obejmującego zarówno przychody ze sprzedaży jaki i koszty w podziale na rynki, grupy asortymentowe, produkty i usługi. Pozyskiwanie nowych kontraktów/projektów handlowych na rynku krajowym oraz zagranicznym. Utrzymywanie i budowanie relacji z dotychczasowymi partnerami handlowymi. Efektywne zarządzanie działem handlowym i realizowanie przyjętych planów sprzedażowych, w szczególności rozwój umiejętności, kompetencji oraz motywacji poszczególnych pracowników Działu Handlowego. Wdrażanie i dbanie o wysokie standardy obsługi klienta. Monitorowanie i analiza danych rynkowych. Przygotowywanie raportów i zestawień z powierzonych zadań oraz ścisła współpraca z zarządem spółki. Gotowość do podróży służbowych.   Wymagania: Min. 4 lata doświadczenia na stanowisku kierownika lub dyrektora handlowego. Doświadczenie w negocjacjach handlowych dotyczących procesu budowy kanału sprzedażowego (umowy z pośrednikami handlowymi) jak również doświadczenie w bezpośredniej sprzedaży B2B. Znajomość języka angielskiego na poziomie bardzo dobrym. Wysoko rozwinięte umiejętności komunikacyjna i negocjacyjne. Umiejętność identyfikacji potrzeb klienta/rynku jak również podległego zespołu. Prawo jazdy kat. B. Otwartość, kreatywność, stanowczość. Umiejętność analizy i interpretacji danych oraz przekształcania ich w wiedzę rynkową.   Mile widziane: Dobra znajomość technologii procesowej w przemyśle spożywczym. Znajomość branży przetwórstwa spożywczego. Znajomość formalno - prawnych aspektów dotyczących produktów mięsnych oraz spożywczych. Wykształcenie wyższe (ekonomiczne lub inżynierskie). Znajomość języka rosyjskiego.   Firma oferuje: Zatrudnienie w formie kontraktu menedżerskiego. Atrakcyjne wynagrodzenie. Narzędzia pracy: samochód służbowy, telefon, komputer. Możliwość realnego wpływania na rozwój firmy.
Katowice I Okolice (śląskie)
16 marca 2017
Dla naszego Klienta - dynamicznie rozwijającej się firmy logistycznej, poszukujemy kandydatów z Polski Południowej na stanowisko: Specjalista ds. Spedycji Miejsce pracy: Polska Południowa, Praca w systemie Home Office Nr ref. SS/112/16 Najważniejsze obowiązki: organizacja transportu, pozyskiwanie nowych zleceń, wyszukiwanie nowych klientów i przewoźników, przyjmowanie i wystawianie zleceń, monitoring obsługiwanych zleceń, prowadzenie ewidencji realizowanych zleceń, nadzór nad realizacją zleceń, prowadzenie dokumentacji transportowej, kontrola kosztów przewozów i rozliczenia z klientami, stały kontakt z klientami, z kierowcami i bezpośrednia współpraca z przewoźnikami, budowanie pozytywnych i długotrwałych relacji. Wymagania: wykształcenie min. średnie, preferowane kierunkowe, doświadczenie na stanowisku spedytora krajowego lub  międzynarodowego, komunikatywna znajomość języka angielskiego lub języka niemieckiego, własna baza przewoźników i klientów – warunek konieczny, umiejętności planowania i szybkiego podejmowania decyzji, bardzo dobra organizacji pracy, samodzielność, komunikatywność, umiejętności negocjacyjne, zdolność samodzielnego podejmowania decyzji oraz rozwiązywania problemów. Oferujemy: możliwość szybkiego awansu zawodowego na stanowisko Kierownika Regionu, stabilną pracę na samodzielnym stanowisku, atrakcyjny system wynagrodzenia, pracę w systemie Home Office, potrzebne narzędzia pracy.
Katowice, Tychy, (śląskie)
22 lutego 2017
Katowice I Okolice (śląskie)
21 grudnia 2016
Dla naszego Klienta - renomowanej firmy logistycznej w związku z dynamicznym rozwojem poszukujemy kandydatów z Polski Południowej na stanowisko: Spedytor Międzynarodowy Miejsce pracy: Polska Południowa, Praca w systemie Home Office Nr ref. SM/56/16 Najważniejsze obowiązki: organizacja transportu, pozyskiwanie nowych zleceń, wyszukiwanie nowych klientów i przewoźników, przyjmowanie i wystawianie zleceń, monitoring obsługiwanych zleceń, prowadzenie ewidencji realizowanych zleceń, nadzór nad realizacją zleceń, prowadzenie dokumentacji transportowej, kontrola kosztów przewozów i rozliczenia z klientami, stały kontakt z klientami, z kierowcami i bezpośrednia współpraca z przewoźnikami, budowanie pozytywnych i długotrwałych relacji. Wymagania: wykształcenie min. średnie, preferowane kierunkowe, doświadczenie na stanowisku spedytora krajowego lub  międzynarodowego, komunikatywna znajomość języka angielskiego lub języka niemieckiego, własna baza przewoźników i klientów – warunek konieczny, umiejętności planowania i szybkiego podejmowania decyzji, bardzo dobra organizacji pracy, samodzielność, komunikatywność, umiejętności negocjacyjne, zdolność samodzielnego podejmowania decyzji oraz rozwiązywania problemów. Oferujemy: możliwość szybkiego awansu zawodowego na stanowisko Kierownika Regionu, stabilną pracę na samodzielnym stanowisku, atrakcyjny system wynagrodzenia, pracę w systemie Home Office, potrzebne narzędzia pracy.
RYBNIK, CZERWIONKA-LESZCZYNY (śląskie)
Walter-Fach-Kraft Personal GmbH - Jesteśmy niemiecką firmą z 19-letnim doświadczeniem w rekrutacji pracowników. Naszym głównym celem jest zapewnienie osobom zatrudnionym najlepszych możliwych warunków pracy. Stawiamy na uczciwość oraz pełne zaufanie w kontaktach z pracownikiem. Dzięki doskonałemu rozpoznaniu niemieckiego i austriackiego rynku pracy, jesteśmy w stanie proponować tylko najkorzystniejsze, pod względem warunków oferty pracy. Decydując się na Walter-Fach-Kraft Personal GmbH masz gwarancję legalności oraz przejrzystości na każdym etapie współpracy.Dołącz do nas już teraz i daj sobie szansę na lepszą pracę!Obecnie poszukujemy osoby na stanowisko:Zastępca kierownika restauracjikraj:NiemcyJeżeli szukasz stabilizacji i dobrych warunków pracy zgodnych z niemieckim stylem zarządzania, to znak że ta oferta jest dla Ciebie!Zakres obowiązków:zarządzanie zespołem pracowników,prowadzenie zmian w restauracji,koordynowanie przebiegu prac zespołu,prowadzenie inwentaryzacji i kontrola budżetu,kontrola nad organizacja imprez okolicznościowych i bankietów,przestrzeganie i działanie wg wytyczonych standardów.Od Ciebie oczekujemy:doświadczenia w zarządzaniu zespołem ludzi,doświadczenia w pracy w hotelarstwie i gastronomii (min. 2 lata),bardzo dobrej znajomości języka niemieckiego (warunek konieczny),zaangażowania w powierzone projekty,znajomości branzy gastronomicznej.Co oferujemy?1. Stałą niemiecką umowę o prace na czas nieokreślony2.  Ubezpieczenie socjalne oraz zdrowotne 3  Platne urlopy i premie swiateczne4. Możliwość otrzymania zaliczki już po pierwszym przepracowanym tygodniu,5. Terminowe i atrakcyjne wynagrodzenie 6. Pomoc w zaaklimatyzowaniu się w nowym miejscu pracy oraz zakwaterowaniu,7. Pracę w stabilnej firmie o europejskim zasięgu,8. Pomoc w załatwieniu spraw urzędowych (zameldowaniu, uzyskaniu korzystnej klasy podatkowej, kindergeldu),9. Łatwy dojazd do miejsca pracy oraz pomoc przy organizacji wyjazdu do Niemiec10. Bezplatne ubranie ochronne i robocze... oraz wiele wiecej.Pamiętaj, że współpracując z Nami masz gwarancję stabilnej i legalnej pracy w Niemczech.Nie zwlekaj i zmień pracę z Walter-Fach-Kraft!
Monachium (Niemcy)