Analityk ds. operacji magazynowych Region wykonywanej pracy: Chorzów (śląskie)Nr referencyjny: AWMS/CHRZ/jobs.pl Opis stanowiska:   Analiza indeksów w celu optymalizacji planowania miejsca składowania towaru w magazynie wysokiego składu. Ścisła współpraca z Kierownikiem magazynu w celu zapewnienia analitycznego wsparcia w zarządzaniu ruchem produktów w magazynie (WMS). Przygotowywanie analiz i raportów pomagających usprawnić efektywne wydawanie towaru z magazynu. Tworzenie mechanizmów automatycznego pozycjonowania miejsc składowania. Wymagania:   Umiejętność analitycznego myślenia, analizowania procesów i tworzenia usprawnień. Zaawansowana znajomość programu MS Excel, szczególnie pod kątem analizy oraz obróbki złożonych danych. Wykształcenie wyższe - matematyczne, informatyczne (bądź pokrewne). Mile widziane doświadczenie zawodowe na stanowiskach związanych ze wsparciem analitycznym magazynu. Firma oferuje:   Pracę w firmie o stabilnej pozycji na rynku, na stanowisku dającym realny wpływ na funkcjonowanie firmy. Zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę. Atrakcyjne wynagrodzenie. Niezbędne narzędzia pracy.
Chorzów, Świętochłowice, Zabrze, Ruda Śląska, Gliwice (śląskie)
21 grudnia 2016
Dla naszego Klienta - renomowanej firmy logistycznej w związku z dynamicznym rozwojem poszukujemy kandydatów z Polski Południowej na stanowisko: Spedytor Międzynarodowy Miejsce pracy: Polska Południowa, Praca w systemie Home Office Nr ref. SM/56/16 Najważniejsze obowiązki: organizacja transportu, pozyskiwanie nowych zleceń, wyszukiwanie nowych klientów i przewoźników, przyjmowanie i wystawianie zleceń, monitoring obsługiwanych zleceń, prowadzenie ewidencji realizowanych zleceń, nadzór nad realizacją zleceń, prowadzenie dokumentacji transportowej, kontrola kosztów przewozów i rozliczenia z klientami, stały kontakt z klientami, z kierowcami i bezpośrednia współpraca z przewoźnikami, budowanie pozytywnych i długotrwałych relacji. Wymagania: wykształcenie min. średnie, preferowane kierunkowe, doświadczenie na stanowisku spedytora krajowego lub  międzynarodowego, komunikatywna znajomość języka angielskiego lub języka niemieckiego, własna baza przewoźników i klientów – warunek konieczny, umiejętności planowania i szybkiego podejmowania decyzji, bardzo dobra organizacji pracy, samodzielność, komunikatywność, umiejętności negocjacyjne, zdolność samodzielnego podejmowania decyzji oraz rozwiązywania problemów. Oferujemy: możliwość szybkiego awansu zawodowego na stanowisko Kierownika Regionu, stabilną pracę na samodzielnym stanowisku, atrakcyjny system wynagrodzenia, pracę w systemie Home Office, potrzebne narzędzia pracy.
RYBNIK, CZERWIONKA-LESZCZYNY (śląskie)
Walter-Fach-Kraft Personal GmbH - Jesteśmy niemiecką firmą z 19-letnim doświadczeniem w rekrutacji pracowników. Naszym głównym celem jest zapewnienie osobom zatrudnionym najlepszych możliwych warunków pracy. Stawiamy na uczciwość oraz pełne zaufanie w kontaktach z pracownikiem. Dzięki doskonałemu rozpoznaniu niemieckiego i austriackiego rynku pracy, jesteśmy w stanie proponować tylko najkorzystniejsze, pod względem warunków oferty pracy. Decydując się na Walter-Fach-Kraft Personal GmbH masz gwarancję legalności oraz przejrzystości na każdym etapie współpracy.Dołącz do nas już teraz i daj sobie szansę na lepszą pracę!Obecnie poszukujemy osoby na stanowisko:Zastępca kierownika restauracjikraj:NiemcyJeżeli szukasz stabilizacji i dobrych warunków pracy zgodnych z niemieckim stylem zarządzania, to znak że ta oferta jest dla Ciebie!Zakres obowiązków:zarządzanie zespołem pracowników,prowadzenie zmian w restauracji,koordynowanie przebiegu prac zespołu,prowadzenie inwentaryzacji i kontrola budżetu,kontrola nad organizacja imprez okolicznościowych i bankietów,przestrzeganie i działanie wg wytyczonych standardów.Od Ciebie oczekujemy:doświadczenia w zarządzaniu zespołem ludzi,doświadczenia w pracy w hotelarstwie i gastronomii (min. 2 lata),bardzo dobrej znajomości języka niemieckiego (warunek konieczny),zaangażowania w powierzone projekty,znajomości branzy gastronomicznej.Co oferujemy?1. Stałą niemiecką umowę o prace na czas nieokreślony2.  Ubezpieczenie socjalne oraz zdrowotne 3  Platne urlopy i premie swiateczne4. Możliwość otrzymania zaliczki już po pierwszym przepracowanym tygodniu,5. Terminowe i atrakcyjne wynagrodzenie 6. Pomoc w zaaklimatyzowaniu się w nowym miejscu pracy oraz zakwaterowaniu,7. Pracę w stabilnej firmie o europejskim zasięgu,8. Pomoc w załatwieniu spraw urzędowych (zameldowaniu, uzyskaniu korzystnej klasy podatkowej, kindergeldu),9. Łatwy dojazd do miejsca pracy oraz pomoc przy organizacji wyjazdu do Niemiec10. Bezplatne ubranie ochronne i robocze... oraz wiele wiecej.Pamiętaj, że współpracując z Nami masz gwarancję stabilnej i legalnej pracy w Niemczech.Nie zwlekaj i zmień pracę z Walter-Fach-Kraft!
Monachium (Niemcy)
Bad Griesbach, Monachium (Niemcy)