×UWAGA: oferta jest już nieaktualna! Nie można aplikować na tę ofertę.
Profesja.pl – najlepsze oferty pracy
Oferty pracyKierownik Działu Badań i Rozwoju (przemysł spożywczy)
Kierownik Działu Badań i Rozwoju (przemysł spożywczy) In Temporis Polska Biuro Warszawa Woj, Mazowieckie (mazowieckie)
Aplikuj 13 marca 2017, do końca 1 dzień
Kierownik Działu Badań i Rozwoju (przemysł spożywczy) In Temporis Polska Biuro Warszawa Woj, Mazowieckie (mazowieckie) Aplikuj Opublikowano 13 marca 2017, do końca 1 dzień

IN TEMPORIS POLSKA Sp. z o.o., dzięki swojemu dziesięcioletniemu doświadczeniu (należąc do Grupy IN TEMPORIS EUROPE SRL z siedzibą we Francji), doradza i zarządza projektami z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. In Temporis Polska  Sp. z o.o. figuruje w Rejestrze Agencji Zatrudnienia pod numerem rejestracyjnym 1954.

Aktualnie dla naszego Klienta, reprezentującego branżę spożywczą, poszukujemy kandydata na stanowisko:

 Kierownik Działu Badań i Rozwoju (przemysł spożywczy)

Obowiązki:

  • Zarządzanie pracą działu badań i rozwoju
  • Odpowiedzialność za opracowanie i realizację strategii tworzenia nowych produktów
  • Koordynacja i uczestnictwo w poszczególnych etapach wprowadzania innowacji
  • Nadzór nad procesem powstawania nowych produktów
  • Planowanie i realizacja badań mających na celu wzrost konkurencyjności firmy - analizowanie i interpretacja wyników
  • Opracowanie receptur oraz norm zakładowych dla określonych wyrobów
  • Nadzorowanie jakości prowadzonych prac oraz udział w przygotowaniu technologicznym produkcji nowych produktów
  • Współpraca z działem sprzedaży, marketingu i produkcji w zakresie tworzenia produktów
  • Kontrola jakości produktów oraz prób produkcyjne
  • Zapewnienie szkoleń, analiz oraz innych niezbędnych działań na potrzeby wszystkich zainteresowanych działów
  • Nadzór nad współpracą z dostawcami surowców
  • Zapewnienie kompletnej dokumentacji związanej z prowadzonymi projektami

Wymagania:

  • Wykształcenie wyższe (profil chemiczny, kierunki: analityka chemiczna, analityka chemiczna i spożywcza)
  • Doświadczenie w wykonywaniu analiz oraz interpretacji wyników
  • Znajomość metodyki oraz min. 5-cioletnie doświadczenie w wykonywaniu oznaczeń organicznych (roślinnych) związków chemicznych
  • Wiedza teoretyczna oraz praktyczna na temat spektrofotometrii i chromatografii cieczowej
  • Praktyczna wiedza w zakresie tworzenia receptur, ich stabilizacji oraz bezpieczeństwa mikrobiologicznego
  • Znajomość surowców oraz rynków pochodzenia surowców roślinnych wykorzystywanych
  • przy produkcji żywności
  • Kierowanie zespołem
  • Myślenie strategiczne
  • Podejmowanie decyzji
  • Zarządzanie projektami
  • Umiejętności analityczne
  • Komunikatywność i kreatywność
  • Radzenie sobie ze stresem i presją czasu
  • Umiejętność identyfikacji potrzeb klienta

Oferujemy:

  • Pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku
  • Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę bezpośrednio u naszego klienta
  • Możliwość rozwoju
  • Atrakcyjny system wynagrodzeń

(Data aktualizacji: poniedziałek, 13 marca 2017)
Aplikuj
Pracodawca ma prawo zakończyć rekrutację we wcześniejszym terminie. Zgłoś uwagi do oferty lub nadużycie
inne

oferty pracodawcy

Warszawa (mazowieckie)
Opublikowano 9 października 2017
Ujeździec Mały (dolnośląskie)
Opublikowano 7 października 2017
Bielsko Biała (śląskie)
Opublikowano 3 października 2017
Top