×UWAGA: oferta jest już nieaktualna! Nie można aplikować na tę ofertę.
Profesja.pl – najlepsze oferty pracy
Oferty pracyKierownik Działu Badań i Rozwoju (przemysł spożywczy)
Kierownik Działu Badań i Rozwoju (przemysł spożywczy) In Temporis Polska Biuro Warszawa Woj, Mazowieckie (mazowieckie)
Aplikuj 13 marca 2017, do końca 1 dzień
Kierownik Działu Badań i Rozwoju (przemysł spożywczy) In Temporis Polska Biuro Warszawa Woj, Mazowieckie (mazowieckie) Aplikuj Opublikowano 13 marca 2017, do końca 1 dzień

IN TEMPORIS POLSKA Sp. z o.o., dzięki swojemu dziesięcioletniemu doświadczeniu (należąc do Grupy IN TEMPORIS EUROPE SRL z siedzibą we Francji), doradza i zarządza projektami z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. In Temporis Polska  Sp. z o.o. figuruje w Rejestrze Agencji Zatrudnienia pod numerem rejestracyjnym 1954.

Aktualnie dla naszego Klienta, reprezentującego branżę spożywczą, poszukujemy kandydata na stanowisko:

 Kierownik Działu Badań i Rozwoju (przemysł spożywczy)

Obowiązki:

  • Zarządzanie pracą działu badań i rozwoju
  • Odpowiedzialność za opracowanie i realizację strategii tworzenia nowych produktów
  • Koordynacja i uczestnictwo w poszczególnych etapach wprowadzania innowacji
  • Nadzór nad procesem powstawania nowych produktów
  • Planowanie i realizacja badań mających na celu wzrost konkurencyjności firmy - analizowanie i interpretacja wyników
  • Opracowanie receptur oraz norm zakładowych dla określonych wyrobów
  • Nadzorowanie jakości prowadzonych prac oraz udział w przygotowaniu technologicznym produkcji nowych produktów
  • Współpraca z działem sprzedaży, marketingu i produkcji w zakresie tworzenia produktów
  • Kontrola jakości produktów oraz prób produkcyjne
  • Zapewnienie szkoleń, analiz oraz innych niezbędnych działań na potrzeby wszystkich zainteresowanych działów
  • Nadzór nad współpracą z dostawcami surowców
  • Zapewnienie kompletnej dokumentacji związanej z prowadzonymi projektami

Wymagania:

  • Wykształcenie wyższe (profil chemiczny, kierunki: analityka chemiczna, analityka chemiczna i spożywcza)
  • Doświadczenie w wykonywaniu analiz oraz interpretacji wyników
  • Znajomość metodyki oraz min. 5-cioletnie doświadczenie w wykonywaniu oznaczeń organicznych (roślinnych) związków chemicznych
  • Wiedza teoretyczna oraz praktyczna na temat spektrofotometrii i chromatografii cieczowej
  • Praktyczna wiedza w zakresie tworzenia receptur, ich stabilizacji oraz bezpieczeństwa mikrobiologicznego
  • Znajomość surowców oraz rynków pochodzenia surowców roślinnych wykorzystywanych
  • przy produkcji żywności
  • Kierowanie zespołem
  • Myślenie strategiczne
  • Podejmowanie decyzji
  • Zarządzanie projektami
  • Umiejętności analityczne
  • Komunikatywność i kreatywność
  • Radzenie sobie ze stresem i presją czasu
  • Umiejętność identyfikacji potrzeb klienta

Oferujemy:

  • Pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku
  • Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę bezpośrednio u naszego klienta
  • Możliwość rozwoju
  • Atrakcyjny system wynagrodzeń

(Data aktualizacji: poniedziałek, 13 marca 2017)
Aplikuj
Pracodawca ma prawo zakończyć rekrutację we wcześniejszym terminie. Zgłoś uwagi do oferty lub nadużycie
inne

oferty pracodawcy

Warszawa (mazowieckie)
Opublikowano 14 kwietnia 2017
Wrocław (dolnośląskie)
Opublikowano 14 kwietnia 2017
Ostrowiec Świętokrzyski (świętokrzyskie)
Opublikowano 12 kwietnia 2017
podobne oferty
Opole (opolskie)
Oferta wygasła
Kraków, Warszawa, Wrocław, Kielce, Lublin, Białystok, Bydgosz (podlaskie)
Oferta wygasła
Wrocław I Okolice (dolnośląskie)
Oferta wygasła

podobne oferty

za granicą
Badenia-Wirtembergia (Niemcy)
Oferta wygasła
Bawaria (Niemcy)
Oferta wygasła
Tilburg (Holandia)
Oferta wygasła

Canvas

sprawdź lokalizację
Top