Profesja.pl – najlepsze oferty pracy
Oferty pracyTechnolog żywności
Technolog żywności In Temporis Polska Biuro Warszawa Bielsko-Biała (śląskie)
Aplikuj 1 sierpnia 2017, do końca 7 dni
Technolog żywności In Temporis Polska Biuro Warszawa Bielsko-Biała (śląskie) Aplikuj Opublikowano 1 sierpnia 2017, do końca 7 dni

IN TEMPORIS POLSKA Sp. z o.o., dzięki swojemu dziesięcioletniemu doświadczeniu (należąc do Grupy IN TEMPORIS EUROPE SRL z siedzibą we Francji), doradza i zarządza projektami z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. Zapewniamy naszym Klientom partnerską współpracę opartą na jasnych zasadach. Doświadczony i wyspecjalizowany zespół, cechuje przyjazne i profesjonalne podejście do pracowników. In Temporis Polska Sp. z o.o. figuruje w Rejestrze Agencji Zatrudnienia pod numerem rejestracyjnym 1954.

Aktualnie do naszego Klienta, firmy produkcyjnej z branży spożywczej, poszukujemy kandydatów zainteresowanych podjęciem pracy na stanowisku:

Technolog Żywności

Zakres obowiązków:

  • Koordynacja rozwoju i prac wdrożeniowych nowych wyrobów, surowców i technologii.
  • Nadzór, kontrola i analiza parametrów procesów technologicznych istniejących i nowych produktów na każdym etapie produkcji oraz jakości produktów finalnych.
  • Tworzenie i projektowanie pomysłów na nowe wyroby.
  • Współpraca z wszystkimi działami uczestniczącymi w procesie produkcji.
  • Współpraca z Działem ds. Zakupów w ramach pozyskiwania produktów i komponentów do produkcji.
  • Koordynacja procesów technologicznych produkcji we współpracy z Działem Jakości.
  • Współpraca z Działami Marketingu i Sprzedaży w zakresie pozyskiwania informacji o ocenie produktów przez rynek oraz informacji o oczekiwaniach klientów związanych z wdrażaniem nowych produktów.
  • Projektowanie, sporządzanie i aktualizacja dokumentacji technologicznej, (receptury, specyfikacje surowców / wyrobów gotowych, instrukcje).
  • Analiza i rozwiązywanie bieżących problemów produkcyjnych.
  • Szkolenie pracowników z zakresu technologii produkcji.

Wymagania:

  • Wykształcenie wyższe, kierunkowe (technologia żywności lub pokrewne).
  • Doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku w okresie ostatnich 2 lat w firmach przetworów mięsnych.
  • Doskonała znajomość etapów procesu produkcyjnego.
  • Doświadczenie w tworzeniu nowych produktów.
  • Znajomość specyfiki technologii procesów krótko i wielkoseryjnych.
  • Umiejętności efektywnej kalkulacji opłacalności procesu produkcyjnego z zachowaniem przyjętych norm jakościowych.
  • Znajomość międzynarodowych normy bezpieczeństwa żywności, a także krajowego i europejskiego prawa żywnościowego.
  • Bardzo dobra znajomość branży i kierunków jej rozwoju, w tym tendencji światowych.
  • Umiejętność współpracy w ramach zadań interdyscyplinarnych (praca nad produktem z udziałem różnorodnych komórek organizacyjnych).
  • Ciekawość w poznawaniu nowości, zainteresowanie i otwartość na zachodzące zmiany w branży.
  • Umiejętność samokształcenia i ciągłego doskonalenia zawodowego.
  • Kreatywność, odpowiedzialność oraz zorientowanie na jakość.
  • Gotowość do pracy w systemie zmianowym.

Nasz Klient oferuje:

  • Pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku.
  • Możliwość podnoszenia kwalifikacji.
  • Stabilne warunki pracy - zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę.
  • Atrakcyjne warunki finansowe, adekwatne do posiadanego doświadczenia i umiejętności.
  • Prywatną opiekę medyczną i pakiet pozapłacowych benefitów.

 

(Data aktualizacji: wtorek, 1 sierpnia 2017)
Aplikuj
Pracodawca ma prawo zakończyć rekrutację we wcześniejszym terminie. Zgłoś uwagi do oferty lub nadużycie
inne

oferty pracodawcy

Wrocław (dolnośląskie)
Opublikowano wczoraj
Rzeszów (podkarpackie)
Opublikowano 17 sierpnia 2017
Warszawa (mazowieckie)
Opublikowano 10 sierpnia 2017
Top