15 marca 2017
Dla naszego Klienta - renomowanej, rozwijającej się firmy logistycznej, w związku z powstaniem nowego oddziału w Gliwicach - poszukujemy kandydatów na stanowisko: Spedytor Miejsce pracy: Gliwice Nr ref. S/113/16 Najważniejsze obowiązki: organizacja i koordynowanie procesu transportu, pozyskiwanie nowych zleceń, prowadzenie dokumentacji transportowej, stały kontakt z klientami, z kierowcami i bezpośrednia współpraca z przewoźnikami, budowanie pozytywnych i długotrwałych relacji z klientami. Wymagania: wykształcenie min. średnie, preferowane wyższe kierunkowe (transport, spedycja, logistyka, lub pokrewne), doświadczenie w pracy na stanowisku spedytora krajowego lub międzynarodowego, komunikatywna znajomość języka angielskiego lub języka niemieckiego, znajomość giełd transportowych, motywacja i chęć do pracy, samodzielność, komunikatywność. Oferujemy: stabilną pracę oraz atrakcyjne warunki zatrudnienia, możliwość rozwoju zawodowego w nowo powstającym oddziale firmy, niezbędne narzędzia pracy.
Chorzów, Ruda Śląska, Zabrze, Świętochłowice (śląskie)
15 marca 2017
Dla naszego Klienta - dynamicznie rozwijającej się firmy logistycznej, poszukujemy kandydatów z Polski Południowej na stanowisko: Specjalista ds. Spedycji Miejsce pracy: Polska Południowa, Praca w systemie Home Office Nr ref. SS/112/16 Najważniejsze obowiązki: organizacja transportu, pozyskiwanie nowych zleceń, wyszukiwanie nowych klientów i przewoźników, przyjmowanie i wystawianie zleceń, monitoring obsługiwanych zleceń, prowadzenie ewidencji realizowanych zleceń, nadzór nad realizacją zleceń, prowadzenie dokumentacji transportowej, kontrola kosztów przewozów i rozliczenia z klientami, stały kontakt z klientami, z kierowcami i bezpośrednia współpraca z przewoźnikami, budowanie pozytywnych i długotrwałych relacji. Wymagania: wykształcenie min. średnie, preferowane kierunkowe, doświadczenie na stanowisku spedytora krajowego lub  międzynarodowego, komunikatywna znajomość języka angielskiego lub języka niemieckiego, własna baza przewoźników i klientów – warunek konieczny, umiejętności planowania i szybkiego podejmowania decyzji, bardzo dobra organizacji pracy, samodzielność, komunikatywność, umiejętności negocjacyjne, zdolność samodzielnego podejmowania decyzji oraz rozwiązywania problemów. Oferujemy: możliwość szybkiego awansu zawodowego na stanowisko Kierownika Regionu, stabilną pracę na samodzielnym stanowisku, atrakcyjny system wynagrodzenia, pracę w systemie Home Office, potrzebne narzędzia pracy.
Rybnik, Wodzisław Śląski, Chorzów, Czechowice-Dziedzice (śląskie)
15 marca 2017
Dla naszego Klienta - renomowanej firmy logistycznej w związku z dynamicznym rozwojem poszukujemy kandydatów z Polski Południowej na stanowisko: Spedytor Międzynarodowy Miejsce pracy: Polska Południowa, Praca w systemie Home Office Nr ref. SM/56/16 Najważniejsze obowiązki: organizacja transportu, pozyskiwanie nowych zleceń, wyszukiwanie nowych klientów i przewoźników, przyjmowanie i wystawianie zleceń, monitoring obsługiwanych zleceń, prowadzenie ewidencji realizowanych zleceń, nadzór nad realizacją zleceń, prowadzenie dokumentacji transportowej, kontrola kosztów przewozów i rozliczenia z klientami, stały kontakt z klientami, z kierowcami i bezpośrednia współpraca z przewoźnikami, budowanie pozytywnych i długotrwałych relacji. Wymagania: wykształcenie min. średnie, preferowane kierunkowe, doświadczenie na stanowisku spedytora krajowego lub  międzynarodowego, komunikatywna znajomość języka angielskiego lub języka niemieckiego, własna baza przewoźników i klientów – warunek konieczny, umiejętności planowania i szybkiego podejmowania decyzji, bardzo dobra organizacji pracy, samodzielność, komunikatywność, umiejętności negocjacyjne, zdolność samodzielnego podejmowania decyzji oraz rozwiązywania problemów. Oferujemy: możliwość szybkiego awansu zawodowego na stanowisko Kierownika Regionu, stabilną pracę na samodzielnym stanowisku, atrakcyjny system wynagrodzenia, pracę w systemie Home Office, potrzebne narzędzia pracy.
Katowice, Bytom, Chorzów, Ruda Śląska, Sosnowiec (śląskie)
14 marca 2017
Dla naszego Klienta - renomowanej, rozwijającej się firmy logistycznej, w związku z powstaniem nowego oddziału w Gliwicach - poszukujemy kandydatów na stanowisko: Starszy Spedytor Międzynarodowy Miejsce pracy: Gliwice Nr ref. SM/132/16 Najważniejsze obowiązki: organizacja i koordynowanie procesu transportu, pozyskiwanie nowych zleceń, prowadzenie dokumentacji transportowej, stały kontakt z klientami, z kierowcami i bezpośrednia współpraca z przewoźnikami, budowanie pozytywnych i długotrwałych relacji z klientami. Wymagania: wykształcenie min. średnie, preferowane wyższe kierunkowe (transport, spedycja, logistyka, lub pokrewne), doświadczenie w pracy na stanowisku spedytora krajowego lub międzynarodowego, komunikatywna znajomość języka angielskiego lub języka niemieckiego, znajomość giełd transportowych, motywacja i chęć do pracy, samodzielność, komunikatywność. Oferujemy: stabilną pracę oraz atrakcyjne warunki zatrudnienia, możliwość rozwoju zawodowego w nowo powstającym oddziale firmy, niezbędne narzędzia pracy.
Katowice, Mysłowice, Jaworzno, Będzin, Sosnowiec, Dąbrowa Gó (śląskie)
14 marca 2017
Katowice, Chorzów, Lędziny, Bytom, Sosnowiec, Siemianowice Śl (śląskie)
Zakres obowiązków Obsługa dotychczasowych klientów oraz budowanie własnych sieci kontaktów Umawianie i odbywanie spotkań Sporządzanie ofert handlowych Odpowiedzialność za poszczególne zamówienia Doradztwo techniczne Aktywny udział w targach i wystawach Wymagania względem kandydata Doświadczenie w kontakcie z klientem Znajomości w dziedzinie inżynierii mechanicznej Bardzo dobre zdolności komunikacyjne Lojalność i chęć do nauki nowych rzeczy Prawo jazdy kat. B (doświadczony kierowca) Znajomość obsługi komputera – zaawansowany (office, outlook) Minimalne wykształcenie – szkoła średnia (kierunek techniczny, handlowy) Praca dla absolwentów szkół średnich, uczelni wyższych Miejsce zamieszkania: Województwo  małopolskie, śląskie, opolskie Firma oferuje Pracę w stabilnej spółce Nowoczesne i przyjazne środowisko pracy Samochód osobowy do wykorzystania i w celach prywatnych Notebook oraz telefon komórkowy Bony żywnościowe Szkolenia fachowe Możliwość dalszego rozwoju Miejsce pracy: Polska Atrakcyjne wynagrodzenie